Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions

Ask Your Technical & General Questions Ask your general and/or technical questions relating to any problem you're experiencing or troubleshooting.

View All Technical & General Questions

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 04-19-2011, 12:05 AM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
icymax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 879
Last Online: 03-16-2014 12:37 AM
Posts: 24

Reputation Level: 0
icymax is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Turns But No Fire?

For about 2 weeks my car has been on and off misfiring when trying to start. It turns but doesn't start? any sugg......thanks
__________________
Click the image to open in full size.

Keeping it Clean !!!!!
icymax is offline   Send a private message to icymax Find more posts by icymax Add icymax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 12:12 AM   #2
Senior Member
my6thgen.org Profile Info.
 
twisted1's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Official Member #: 1494
Last Online: 02-11-2012 05:14 AM
Location: louisiana
Posts: 626

Reputation Level: 13
twisted1 is on a distinguished road

Participation Level: 3%
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
Default Re: Turns but no fire?

Any cel on?
__________________
Stillen lip kit, black housed headlamps, 370z 18s, 350z 17's on drs, blue led fogs, aem wideband o2,apexi safcll, 75shot zex wet kit, skunk2 cans, custom y&b pipes, 3rd cat & resonator delete, magnaflow precats, nwp spacers, kn cai, and walbro 255 still in box. Dyno #s coming soon....
twisted1 is offline   Send a private message to twisted1 Find more posts by twisted1 Add twisted1 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 12:21 AM   #3
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
NiZMo1o1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Official Member #: 211
Last Online: 10-20-2016 11:20 AM
Location: Wade County ! down in Sunny Florida
Posts: 5,222

Reputation Level: 42
NiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura about

Participation Level: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Member of the Month (M.O.T.M)  


/ Point Value: 10

Default Re: Turns but no fire?

its a bit vague, need more info like what was the last thing you did before this happen,

when was the last time you had a tune up or did anyone touch the engine or did you added any new modification ?

Right now it could be Coil Packs, Fouled plugs

Could be the chip in your key not working , to ECU in fail safe mode,

Could be a simple as Fuses blown

more details !!
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
R.I.P. Kevin007www.EmeraldPerformance.com
NiZMo1o1 is offline   Send a private message to NiZMo1o1 Find more posts by NiZMo1o1 Add NiZMo1o1 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 12:31 AM   Thread Starter #4
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
icymax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 879
Last Online: 03-16-2014 12:37 AM
Posts: 24

Reputation Level: 0
icymax is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Turns but no fire?

MMM tune up, which means spark plugs, about 40miles ago......could that be it, she's do?
__________________
Click the image to open in full size.

Keeping it Clean !!!!!
icymax is offline   Send a private message to icymax Find more posts by icymax Add icymax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 12:35 AM   #5
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
NiZMo1o1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Official Member #: 211
Last Online: 10-20-2016 11:20 AM
Location: Wade County ! down in Sunny Florida
Posts: 5,222

Reputation Level: 42
NiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura about

Participation Level: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Member of the Month (M.O.T.M)  


/ Point Value: 10

Default Re: Turns but no fire?

Originally Posted by icymax View Post
MMM tune up, which means spark plugs, about 40miles ago......could that be it, she's do?
Alright lets start from the top.

So you have been driving the car for 2 weeks ? YES ?

the car starts and runs ? YES ?

but the car misfires ? as it in studders ? revs falls flat ? \

bad gas ? ....

What was the last thing you did before this happen ?

there so many things that could be it but im not going to guess them all.

need more detail
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
R.I.P. Kevin007www.EmeraldPerformance.com

Last edited by NiZMo1o1; 04-19-2011 at 12:41 AM.
NiZMo1o1 is offline   Send a private message to NiZMo1o1 Find more posts by NiZMo1o1 Add NiZMo1o1 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 11:17 AM   Thread Starter #6
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
icymax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 879
Last Online: 03-16-2014 12:37 AM
Posts: 24

Reputation Level: 0
icymax is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Turns But No Fire?

Yes it drives fine. I always fill up my tank and never gets below half way. It does it when I try to start it. sometimes it fires right up like it always has but now its starting to just turn. turn key off, key off. turn, then start. Dad says I need a tune up, will try that first. mmmm Oil change then it started....sorry at work...
__________________
Click the image to open in full size.

Keeping it Clean !!!!!
icymax is offline   Send a private message to icymax Find more posts by icymax Add icymax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 11:47 AM   #7
I Am Just A Man
my6thgen.org Profile Info.
 
Deadbolt's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Official Member #: 175
Location: San Diego, CA
Posts: 14,396

Reputation Level: 20
Deadbolt is a jewel in the roughDeadbolt is a jewel in the roughDeadbolt is a jewel in the roughDeadbolt is a jewel in the rough

Participation Level: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%


Default Re: Turns But No Fire?

Originally Posted by icymax View Post
Yes it drives fine. I always fill up my tank and never gets below half way. It does it when I try to start it. sometimes it fires right up like it always has but now its starting to just turn. turn key off, key off. turn, then start. Dad says I need a tune up, will try that first. mmmm Oil change then it started....sorry at work...
How many miles on your car?

What kind of gas and what octane do you use?
__________________
Click the image to open in full size.


Currently Own: 2004 Silver 6th Gen / 2009 White 7th Gen / 2011 Black 7th Gen

Disclaimer: By being a member of my4th/5th/6th/7thgen.org, you acknowledge and agree that if no pics are posted within 24 hours of any installed modification, you can, and will, be automaticly BANNED for 48 hours.
Deadbolt is offline   Send a private message to Deadbolt Find more posts by Deadbolt Add Deadbolt to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 12:07 PM   #8
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
NiZMo1o1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Official Member #: 211
Last Online: 10-20-2016 11:20 AM
Location: Wade County ! down in Sunny Florida
Posts: 5,222

Reputation Level: 42
NiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura about

Participation Level: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Member of the Month (M.O.T.M)  


/ Point Value: 10

Default Re: Turns But No Fire?

Originally Posted by icymax View Post
Yes it drives fine. I always fill up my tank and never gets below half way. It does it when I try to start it. sometimes it fires right up like it always has but now its starting to just turn. turn key off, key off. turn, then start. Dad says I need a tune up, will try that first. mmmm Oil change then it started....sorry at work...
Sounds like a starter issues,

You may need a tune up ,

if your paying someone to do it,

Have them check with a mulitmeter the voltage on the battery side, and alternator and make sure the charging system is working perfectly.

Oil change, ( maybe due for spark plugs ) Air Filter , MAF cleaner services.

but to me your issues sound like the starter...
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
R.I.P. Kevin007www.EmeraldPerformance.com
NiZMo1o1 is offline   Send a private message to NiZMo1o1 Find more posts by NiZMo1o1 Add NiZMo1o1 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2011, 05:06 PM   Thread Starter #9
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
icymax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 879
Last Online: 03-16-2014 12:37 AM
Posts: 24

Reputation Level: 0
icymax is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Turns But No Fire?

90 thousand miles, premium and sometimes regular. thanks for all y'all help....
__________________
Click the image to open in full size.

Keeping it Clean !!!!!
icymax is offline   Send a private message to icymax Find more posts by icymax Add icymax to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 02:45 AM.