Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions

Ask Your Technical & General Questions Ask your general and/or technical questions relating to any problem you're experiencing or troubleshooting.

View All Technical & General Questions

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 05-22-2016, 04:43 PM   Thread Starter #1
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
416BRAND's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Official Member #: 3665
Last Online: 09-01-2018 05:46 PM
Location: Toronto, Canada
Posts: 192

Reputation Level: 8
416BRAND is an unknown quantity at this point

Participation Level: 33%
Activity: 33% Activity: 33% Activity: 33%
Visit 416BRAND's Facebook Visit 416BRAND's PS3 Profile Visit 416BRAND's Twitter Visit 416BRAND's YouTube
Default HELP!

2005 Maxima SE

I noticed one of my flex pipes is a bit shreaded and could soon be a full out leak.
Is it ok to chop out the flex pipe thats shredded and just weld a new one in place like I did on my 4th gen? It looks a bit more complicated and $800+ for the entire section of piping seems a bit retarded. This isnt mine but its a picture of the section I'm talking about: Click the image to open in full size.

Could this cause random idle at normal operating temperatures?

When I'm parked after have been driving for 15-20 mins so at normal operating temp all of a sudden my idle just jumps to 1.5-2K for no reason. When idle at a light I'm getting rough idle plus when I accelerate sometimes I lose all gas pedal and the engine feels choked, cuts out, and the car either goes into limp mode or fixes itself once im in going above 40 or so.

Also when I rev up then watch the revs going down the needle lags and jerks down slowly. Its not smooth at all.

I have replaced:
- front right upstream o2 sensor by the firewall,
- spark plugs,
- throttle body,
- MAF,
- air filter,
- did a tranny flush.
- All other fluids are fine except I do have a small p/s leak (it was really bad even from the pressure switch/sensor on the high pressure hose which I replaced as well which fixed the leak when it was really bad. So now maybe from the pump or other part of the hose.
- I've done 2 idle relearns at the dealership as well


Happens way more frequently when it rains!

One dealership says it could be the ground wire. Sometimes I notice some flickering in the gauge cluster lighting. Dealership did say the batt voltage was a little jumpy or something to that affect. Could this really be the cause of all my problems? Why would that really only occur once the car has warmed up fully?

I've spent nearly $3600 now trying to fix this issue. Its extremely dangerous. HELP!
NO CEL CODES.
__________________
05 SE JUST BOUGHT! (09/21/15)
97 SE PARTING OUT CURRENTLY
95 GLE RIP | 97 SE RIP
89 LINCOLN TOWN CAR RIP

Last edited by 416BRAND; 05-22-2016 at 06:37 PM.
416BRAND is offline   Send a private message to 416BRAND Find more posts by 416BRAND Add 416BRAND to Your Friends list Reply With Quote top
Old 05-24-2016, 09:23 AM   #2
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Travieso's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Official Member #: 15981
Last Online: 10-17-2018 11:08 PM
Location: Toronto Canada
Posts: 362

Reputation Level: 5
Travieso is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: HELP!

its alright to cut and weld a new flex piece, labour cost not so nice, but it should not affect idle; it's after both up and down stream 02. replacing one upstream may not solve the problem, i've read about replacing both together (up and downstream). NO code is harder to diagnose. but it may not be related to exhaust sensors, intake sensors could affect it the same way. Check vacuum hoses, no cracks or popped off, even injector cleaner

Last edited by Travieso; 05-24-2016 at 09:31 AM.
Travieso is offline   Send a private message to Travieso Find more posts by Travieso Add Travieso to Your Friends list Reply With Quote top
Old 05-25-2016, 08:31 AM   #3
Senior Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Zillafreak's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Official Member #: 16528
Last Online: 06-07-2017 10:17 AM
Posts: 520

Reputation Level: 6
Zillafreak is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: HELP!

Could buy this, http://www.racinglineperformance.com...p?idproduct=21
__________________
Click the image to open in full size.
Zillafreak is offline   Send a private message to Zillafreak Find more posts by Zillafreak Add Zillafreak to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 12:11 PM.