Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions

Ask Your Technical & General Questions Ask your general and/or technical questions relating to any problem you're experiencing or troubleshooting.

View All Technical & General Questions

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 02-16-2013, 06:58 PM   Thread Starter #1
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
timpol's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 584
Last Online: 11-29-2015 10:49 AM
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 274

Reputation Level: 10
timpol is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Downstream O2 Sensor Wiring

I'm attempting to install an o2 sim on my 06. I've peeled back the heat shrink before both connectors underneath the car on both banks to identify which wires I need to tap into and which one I need to cut to send the signal from the o2 sim.

I've checked the manual and am coming up empty trying to match what I see for colors on my harnesses.

On the front downstream sensor (pre-connector) I have
red yellow
red
orange green
green

On the rear downstream I have
red yellow
pink black
yellow
blue

I'm at a loss for identifying the sensor ground, the signal wires, and the heater +12v wire. Anyone run this mod on the 6th gen, specifically an 06? I've read the 5th gen write up but our wiring is a bit different

thanks in advance - TP
timpol is offline   Send a private message to timpol Find more posts by timpol Add timpol to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-16-2013, 07:00 PM   #2
Senior Moderator

my6thgen.org Profile Info.
 
1hawaii50's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 63
Last Online: 11-03-2014 08:34 PM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 13,276

Reputation Level: 58
1hawaii50 has a spectacular aura about1hawaii50 has a spectacular aura about1hawaii50 has a spectacular aura about

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Member of the Month (M.O.T.M)  


/ Point Value: 10

Most Valuable Poster (MVP)  


/ Point Value: 10

V.I.P Member  


/ Point Value: 15

Spotlight Ride Of The Month  


/ Point Value: 5

Active Member  


/ Point Value: 5

Official Ride  


/ Point Value: 10

Default Re: Downstream O2 Sensor Wiring

Paging @BurntOrangeAppeal ....
__________________
1hawaii50 is offline   Send a private message to 1hawaii50 Find more posts by 1hawaii50 Add 1hawaii50 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-17-2013, 12:28 PM   Thread Starter #3
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
timpol's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 584
Last Online: 11-29-2015 10:49 AM
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 274

Reputation Level: 10
timpol is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Downstream O2 Sensor Wiring

I think the issue may be tapping in before the connector. After the connector the four wires are white (x2), black and gray. I believe i've identified one of the whites as the 12v signal, the other is the heater ground, the black is the signal, and the gray is the sensor ground. I need to double check the black and gray with the voltmeter just to make sure i've got those all correct. But at least I'm not dealing with the odd colors.
Likes: (1)
Latinmaxima (02-17-2013)
timpol is offline   Send a private message to timpol Find more posts by timpol Add timpol to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-17-2013, 06:42 PM   Thread Starter #4
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
timpol's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 584
Last Online: 11-29-2015 10:49 AM
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 274

Reputation Level: 10
timpol is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Downstream O2 Sensor Wiring

That was it. Tapped into the top two wires, white and gray respectively and cut and sent the black signal wire to the sim. Bottom right white wire remains intact.

Sim is blinking. Now I just need time to see how it proves out.
Likes: (1)
Latinmaxima (02-17-2013)
timpol is offline   Send a private message to timpol Find more posts by timpol Add timpol to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 06:04 PM.