Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Visual Looks, Interior, & Technology Showcase > Audio, Video & Electronics

Audio, Video & Electronics Showcase your speakers, LCD's, decks, amps, DVD, Car PC, alarms etc...

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 12-03-2014, 10:20 AM   Thread Starter #1
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Hausch's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Official Member #: 14956
Last Online: 09-03-2019 06:13 AM
Posts: 115

Reputation Level: 7
Hausch is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default wiring pioneer head unit

Hey, I really need help eith figuring out how to wire my pioneer head unit.
I bought these
Metra 40-NI10 Nissan Antenna Adapter https://www.amazon.com/dp/B0002BESI2..._HQXFub03B0N9B

Metra 70-7551 Amplifier Integration Harness 995-2005 Nissan and Infiniti https://www.amazon.com/dp/B0007WTF5C..._CRXFub00VJCRB

Metra 95-7404S Double DIN Installation Dash Kit for 2004-2006 Nissan Maxima, Painted Grey to Match Factory Dash (GREY) https://www.amazon.com/dp/B002R0DWT2..._9SXFub0H8AMZ2

My problem is with wiring the harness to the head unit.. the two clips go in, but all the loose wires, im not sure what to do with.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Mainly the purple and blue wires on this picture.. they do not match with anything else.

Any insight?
Hausch is offline   Send a private message to Hausch Find more posts by Hausch Add Hausch to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-03-2014, 10:31 AM   Thread Starter #2
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Hausch's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Official Member #: 14956
Last Online: 09-03-2019 06:13 AM
Posts: 115

Reputation Level: 7
Hausch is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: wiring pioneer head unit

@Kenny
Hausch is offline   Send a private message to Hausch Find more posts by Hausch Add Hausch to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-03-2014, 10:32 AM   Thread Starter #3
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Hausch's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Official Member #: 14956
Last Online: 09-03-2019 06:13 AM
Posts: 115

Reputation Level: 7
Hausch is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: wiring pioneer head unit

@KobyG04
Hausch is offline   Send a private message to Hausch Find more posts by Hausch Add Hausch to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-03-2014, 09:24 PM   #4
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
AlexRC113's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Official Member #: 15843
Last Online: 10-25-2017 04:57 PM
Location: Queenz, NYC
Posts: 21

Reputation Level: 0
AlexRC113 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit AlexRC113's Facebook Visit AlexRC113's PS3 Profile Visit AlexRC113's YouTube
Default Re: wiring pioneer head unit

Can't help with that but subbing to the thread so that I can know for myself. Just curious, which pioneer hu did you go with? I just ordered the avh-4000nex, and instead of the metra 70-7551 I went with the Pac Roem-nis2 wire harness since it seemed to be the customer fav for bose systems in these cars.
AlexRC113 is offline   Send a private message to AlexRC113 Find more posts by AlexRC113 Add AlexRC113 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-04-2014, 12:48 AM   Thread Starter #5
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Hausch's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Official Member #: 14956
Last Online: 09-03-2019 06:13 AM
Posts: 115

Reputation Level: 7
Hausch is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: wiring pioneer head unit

Originally Posted by AlexRC113 View Post
Can't help with that but subbing to the thread so that I can know for myself. Just curious, which pioneer hu did you go with? I just ordered the avh-4000nex, and instead of the metra 70-7551 I went with the Pac Roem-nis2 wire harness since it seemed to be the customer fav for bose systems in these cars.
Some reason I had power to the new head unit.. but then I lost it... now I have no indicator on dash saying the gear or back light.. and the oem info screen blank... fuse?
Hausch is offline   Send a private message to Hausch Find more posts by Hausch Add Hausch to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-04-2014, 01:31 AM   #6
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
AlexRC113's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Official Member #: 15843
Last Online: 10-25-2017 04:57 PM
Location: Queenz, NYC
Posts: 21

Reputation Level: 0
AlexRC113 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit AlexRC113's Facebook Visit AlexRC113's PS3 Profile Visit AlexRC113's YouTube
Default Re: wiring pioneer head unit

Originally Posted by Hausch View Post
Some reason I had power to the new head unit.. but then I lost it... now I have no indicator on dash saying the gear or back light.. and the oem info screen blank... fuse?
I'm no expert but I would probably first check fuses, then the wiring. I'm sure someone else can help better.
AlexRC113 is offline   Send a private message to AlexRC113 Find more posts by AlexRC113 Add AlexRC113 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-05-2014, 01:01 AM   Thread Starter #7
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Hausch's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Official Member #: 14956
Last Online: 09-03-2019 06:13 AM
Posts: 115

Reputation Level: 7
Hausch is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: wiring pioneer head unit

Originally Posted by AlexRC113 View Post
I'm no expert but I would probably first check fuses, then the wiring. I'm sure someone else can help better.
Finally, I am glad to say it is up and running. The factory amp wire was not connects to same as remote one.. the blues? I can let you know exactly, tomorrow if want. Sounds offical tho 100x better.
Click the image to open in full size.
Hausch is offline   Send a private message to Hausch Find more posts by Hausch Add Hausch to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-05-2014, 02:37 AM   #8
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
AlexRC113's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Official Member #: 15843
Last Online: 10-25-2017 04:57 PM
Location: Queenz, NYC
Posts: 21

Reputation Level: 0
AlexRC113 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit AlexRC113's Facebook Visit AlexRC113's PS3 Profile Visit AlexRC113's YouTube
Default Re: wiring pioneer head unit

Glad to hear, can't wait for mine. Very anxious, hate driving listening to static radio.
AlexRC113 is offline   Send a private message to AlexRC113 Find more posts by AlexRC113 Add AlexRC113 to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 03:22 AM.