Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Visual Looks, Interior, & Technology Showcase > Audio, Video & Electronics

Audio, Video & Electronics Showcase your speakers, LCD's, decks, amps, DVD, Car PC, alarms etc...

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 09-27-2013, 02:31 PM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Help Amp Wiring For Subs

So far I have ran my power wire, but I don't know where to put the line out converter in the rear deck, the speaker wire (if I need it) , or a good place for the ground wire. First time installer here. Any help will be appreciated. ImageUploadedByTapatalk1380306670.192919.jpg


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 03:45 PM   #2
Glendales Official 6th Gen
my6thgen.org Profile Info.
 
Kenny's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Official Member #: 2651
Last Online: 03-09-2016 03:59 AM
Location: Southern California
Posts: 5,356

Reputation Level: 37
Kenny has a spectacular aura aboutKenny has a spectacular aura about

Participation Level: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Active Member  


/ Point Value: 5

Most Valuable Poster (MVP)  


/ Point Value: 10

Visit Kenny's PS3 Profile Visit Kenny's Xbox Gamercard
Default Re: Help!!!!! Amp Wiring for Subs

I would put the lineout converter behind the stock head unit I always believed it had better response that's how I did it when I had my maxima before I got a double din
__________________
Click the image to open in full size.


Follow Me On Instagram/Twitter:@0mg350z
Kenny is offline   Send a private message to Kenny Find more posts by Kenny Add Kenny to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:15 PM   Thread Starter #3
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help!!!!! Amp Wiring for Subs

Is it harder to do that way?


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:37 PM   #4
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

This is a super easy way if you have Bose, thats the connector from the powered sub, red wires are (+) (-) and purple is remote, works great for me.

Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
Likes: (2)
dmerc4 (09-27-2013), Latinmaxima (10-01-2013)
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:40 PM   Thread Starter #5
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

Originally Posted by 06BlckMax View Post
This is a super easy way if you have Bose, thats the connector from the powered sub, red wires are (+) (-) and purple is remote, works great for me.

Click the image to open in full size.
@06BlckMax okay thanks so much. So I just disconnect it from the Bose system completely, and run the wires from there?


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:41 PM   #6
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

its off the powered sub not the amp, so that one speaker won't work
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:42 PM   Thread Starter #7
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

@06BlckMax okay I think I understand now. I'll let u know how it goes when I try it in a couple of minutes.


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:44 PM   #8
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

youll have to tie the (+) together and the (-) together off the converter so then youll have the 2 wire like my red ones
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:46 PM   #9
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

If you figure it out i can tell you which one is (+) and (-) wires from the connector
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 09:47 PM   Thread Starter #10
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

Okay I'll post pics as I go. @06BlckMax


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 10:00 PM   Thread Starter #11
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

@06BlckMax I found the plug but I can't get it out. ImageUploadedByTapatalk1380333612.975530.jpg


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 10:04 PM   #12
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

get a screw driver or something and push that little square clip in
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 10:07 PM   Thread Starter #13
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

@06BlckMax okay got it finally lol


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-27-2013, 10:12 PM   #14
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

Heres the schematic

Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
Likes: (1)
Latinmaxima (10-01-2013)
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-28-2013, 12:57 AM   Thread Starter #15
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

Thank-you for helping me figure this all out. I finally got it all working.


Posted Via Tapatalk
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-28-2013, 12:58 AM   Thread Starter #16
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
dmerc4's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Official Member #: 6797
Last Online: 01-31-2014 01:08 AM
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 56

Reputation Level: 8
dmerc4 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit dmerc4's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

@06BlckMax forgot to tag u lol


Posted Via Tapatalk
Likes: (1)
Latinmaxima (10-01-2013)
dmerc4 is offline   Send a private message to dmerc4 Find more posts by dmerc4 Add dmerc4 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 09-28-2013, 09:08 AM   #17
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 09-22-2019 12:01 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 57
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: Help Amp Wiring For Subs

No problem just make sure you tape everything up real good you don't want wires coming lose and touching each other
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
Likes: (1)
Latinmaxima (10-01-2013)
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 01:10 PM.