Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > How To's & DIY Mods > Wheels & Tires

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 12-06-2016, 03:57 PM   Thread Starter #1
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
416BRAND's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Official Member #: 3665
Last Online: 09-01-2018 05:46 PM
Location: Toronto, Canada
Posts: 192

Reputation Level: 8
416BRAND is an unknown quantity at this point

Participation Level: 33%
Activity: 33% Activity: 33% Activity: 33%
Visit 416BRAND's Facebook Visit 416BRAND's PS3 Profile Visit 416BRAND's Twitter Visit 416BRAND's YouTube
Default Alignment Issues - Help! Tries a few things

I replaced:

- driver side control arm.
- I have four brand new tires.
- I have two new front KYB struts and mounts (not the springs, they are factory)
- 2 new MOOG stablizer links aka sway bars

I have been to two shops now both who couldn't align the vehicle after working on it for hours. I give up.
Its pulling to the right like crazy and the steering wheel is off center to the left.

This is also likely due to having a flat on the front right passenger side tire to which I drove on at slow speeds before I noticed. The wheel came right off the rim. That rim was put as the spare and I used the spare rim that was good in its place when I put the new tires on that same day.

Suggestions? I've spent $2300 this week. I'm losing my fucking mind.

2005 SE
__________________
05 SE JUST BOUGHT! (09/21/15)
97 SE PARTING OUT CURRENTLY
95 GLE RIP | 97 SE RIP
89 LINCOLN TOWN CAR RIP
416BRAND is offline   Send a private message to 416BRAND Find more posts by 416BRAND Add 416BRAND to Your Friends list Reply With Quote top
Old 12-07-2016, 09:11 PM   Thread Starter #2
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
416BRAND's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Official Member #: 3665
Last Online: 09-01-2018 05:46 PM
Location: Toronto, Canada
Posts: 192

Reputation Level: 8
416BRAND is an unknown quantity at this point

Participation Level: 33%
Activity: 33% Activity: 33% Activity: 33%
Visit 416BRAND's Facebook Visit 416BRAND's PS3 Profile Visit 416BRAND's Twitter Visit 416BRAND's YouTube
Default Re: Alignment Issues - Help! Tries a few things

I went to the dealership this morning and it seems they managed to fix it its pretty good not perfect but good enough for now. I haven't driven on the highway yet or anything. But maybe its as good as its gonna get.

I don't know why it was so difficult for the other two shops. They kinda just acted like they did it and I paid and left but didn't have the patience to go back and argue if they weren't even capable of doing it the first time.

They told me I need to do my rear sway bar links now but that it doesn't affect alignment.
__________________
05 SE JUST BOUGHT! (09/21/15)
97 SE PARTING OUT CURRENTLY
95 GLE RIP | 97 SE RIP
89 LINCOLN TOWN CAR RIP
416BRAND is offline   Send a private message to 416BRAND Find more posts by 416BRAND Add 416BRAND to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 10:48 PM.