Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Audio, Video & Electronics

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 07-09-2012, 02:34 AM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Max4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Official Member #: 5802
Last Online: 10-28-2014 11:36 AM
Posts: 20

Reputation Level: 0
Max4life is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Backup Cam Works With Stock Console.

Hey guys I'm new here! This may be a noob question but here it goes. I have an 04 max SE I was wondering I the backup cam would work with the stock console or do I have to buy the added piece which I forgot the name of. Or if you have any other suggestions on installing it (new console) like a pioneer.

Thanks in advanced

Last edited by 1hawaii50; 07-09-2012 at 11:05 PM. Reason: Title Casing
Max4life is offline   Send a private message to Max4life Find more posts by Max4life Add Max4life to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-09-2012, 04:06 AM   #2
Peoria's Finest Majestic
my6thgen.org Profile Info.
 
MaxiM1923's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Official Member #: 4414
Last Online: 08-04-2014 02:59 AM
Location: Peoria Az
Posts: 457

Reputation Level: 8
MaxiM1923 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit MaxiM1923's Xbox Gamercard
Default Re: Backup cam works with stock console.

Originally Posted by Max4life View Post
Hey guys I'm new here! This may be a noob question but here it goes. I have an 04 max SE I was wondering I the backup cam would work with the stock console or do I have to buy the added piece which I forgot the name of. Or if you have any other suggestions on installing it (new console) like a pioneer.

Thanks in advanced
I'm pretty sure you need a new HU that supports video unless you have the nav on it it might work
MaxiM1923 is offline   Send a private message to MaxiM1923 Find more posts by MaxiM1923 Add MaxiM1923 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-09-2012, 05:43 AM   #3
M Towns Finest
my6thgen.org Profile Info.
 
chris72983's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Official Member #: 5140
Last Online: 03-06-2014 09:18 AM
Location: Tha SIP
Posts: 2,237

Reputation Level: 21
chris72983 will become famous soon enoughchris72983 will become famous soon enough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Backup cam works with stock console.

@Max4life

First off let me welcome you to the site by sayingClick the image to open in full size.and welcome aboard!!

The way your description sounds, is that your car is not navigational system equipped? If that's the case, no you can not have a backup camera without a different Head unit Or something like thisSafesight SC4104-SC0301 Back up camera system with 4.3 inch Rear View Mirror and license plate camera or this
Safesight SC0301-SC3102 3.5" Reverse back up monitor with license plate mount reverse camera Personally I would not do one of those add on kits, the first kit would loose the functions of the stock mirror and option 2 would just be plain fugly. The best but most expensive option in by opinion is gaining that function through a aftermarket head unit like a Pioneer as mentioned. I personally have this oneAmazon.com: Pioneer AVH-P8400BH 2-DIN Multimedia DVD Receiver with 7" Widescreen Touch Panel Display, Advanced App Mode, Built-In Bluetooth, and HD Radio™: Electronics and love it!! As do @officerfrasher and @07maximan
Let us know if we can answer any questions for that HU or something similar
__________________
Click the image to open in full size.

Last edited by chris72983; 07-09-2012 at 01:17 PM.
chris72983 is offline   Send a private message to chris72983 Find more posts by chris72983 Add chris72983 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-11-2012, 08:42 PM   Thread Starter #4
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Max4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Official Member #: 5802
Last Online: 10-28-2014 11:36 AM
Posts: 20

Reputation Level: 0
Max4life is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Backup Cam Works With Stock Console.

Sorry for the late reply was quite busy. THANKS so much for all this useful information. Already glad I finally signed up. One more question though if i were to get the SL which is equipped with the nav can i just buy an ebay back up camera and hook it up
Max4life is offline   Send a private message to Max4life Find more posts by Max4life Add Max4life to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-11-2012, 09:24 PM   #5
Peoria's Finest Majestic
my6thgen.org Profile Info.
 
MaxiM1923's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Official Member #: 4414
Last Online: 08-04-2014 02:59 AM
Location: Peoria Az
Posts: 457

Reputation Level: 8
MaxiM1923 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit MaxiM1923's Xbox Gamercard
Default Re: Backup Cam Works With Stock Console.

Originally Posted by Max4life View Post
Sorry for the late reply was quite busy. THANKS so much for all this useful information. Already glad I finally signed up. One more question though if i were to get the SL which is equipped with the nav can i just buy an ebay back up camera and hook it up
dont just go with that i have an sl and it doesnt just make sure its nav equipted you may have already checkd but just making sure you dont go by just the "SL" other than that if it is im sute itll work with some adaptor or so ask @kaygmaxima hes an audio installer ect..
MaxiM1923 is offline   Send a private message to MaxiM1923 Find more posts by MaxiM1923 Add MaxiM1923 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-11-2012, 09:28 PM   #6
Glendales Official 6th Gen
my6thgen.org Profile Info.
 
Kenny's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Official Member #: 2651
Last Online: 03-09-2016 03:59 AM
Location: Southern California
Posts: 5,356

Reputation Level: 35
Kenny has a spectacular aura aboutKenny has a spectacular aura about

Participation Level: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Active Member  


/ Point Value: 5

Most Valuable Poster (MVP)  


/ Point Value: 10

Visit Kenny's PS3 Profile Visit Kenny's Xbox Gamercard
Default Re: Backup Cam Works With Stock Console.

backup camera will not work with the stock console. If you want a backup camera in your behicle youre either going to need a seperate screen sold everywhere online, or you can go the more expensive route by getting a headunit that supports backup cameras, if you need any help you can pm me directly
__________________
Click the image to open in full size.


Follow Me On Instagram/Twitter:@0mg350z
Kenny is offline   Send a private message to Kenny Find more posts by Kenny Add Kenny to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-11-2012, 09:35 PM   Thread Starter #7
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Max4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Official Member #: 5802
Last Online: 10-28-2014 11:36 AM
Posts: 20

Reputation Level: 0
Max4life is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Backup Cam Works With Stock Console.

Originally Posted by MaxiM1923 View Post
dont just go with that i have an sl and it doesnt just make sure its nav equipted you may have already checkd but just making sure you dont go by just the "SL" other than that if it is im sute itll work with some adaptor or so ask @kaygmaxima hes an audio installer ect..
Oh the Max im going to buy by the end of this week has nav and its SL.
Max4life is offline   Send a private message to Max4life Find more posts by Max4life Add Max4life to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-11-2012, 09:36 PM   Thread Starter #8
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Max4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Official Member #: 5802
Last Online: 10-28-2014 11:36 AM
Posts: 20

Reputation Level: 0
Max4life is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Backup Cam Works With Stock Console.

Originally Posted by kaygmaxima View Post
backup camera will not work with the stock console. If you want a backup camera in your behicle youre either going to need a seperate screen sold everywhere online, or you can go the more expensive route by getting a headunit that supports backup cameras, if you need any help you can pm me directly
Thanks a lot for the information guess im gonna buy the other screen sooner or later.
Max4life is offline   Send a private message to Max4life Find more posts by Max4life Add Max4life to Your Friends list Reply With Quote top
Old 07-11-2012, 09:40 PM   #9
Glendales Official 6th Gen
my6thgen.org Profile Info.
 
Kenny's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Official Member #: 2651
Last Online: 03-09-2016 03:59 AM
Location: Southern California
Posts: 5,356

Reputation Level: 35
Kenny has a spectacular aura aboutKenny has a spectacular aura about

Participation Level: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Active Member  


/ Point Value: 5

Most Valuable Poster (MVP)  


/ Point Value: 10

Visit Kenny's PS3 Profile Visit Kenny's Xbox Gamercard
Default Re: Backup Cam Works With Stock Console.

Originally Posted by Max4life View Post
Thanks a lot for the information guess im gonna buy the other screen sooner or later.
pm me, i have one for sale you might be interested in
__________________
Click the image to open in full size.


Follow Me On Instagram/Twitter:@0mg350z
Kenny is offline   Send a private message to Kenny Find more posts by Kenny Add Kenny to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 03:10 AM.