Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Engine, Trans, F/I & Tuning

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 02-28-2012, 04:33 PM   Thread Starter #1
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Safc2 Issue

ok so originally i had the safc2 wired up (yellow wire to yellow wire), and (white to white wire) as the input and out puts...after i cleared the safc2 and started the car up again the engine light came on. p0101 and p0103 codes both popped up ( car was not in limp mode tho.)...

i tired to re wire it using the (pink to yellow) and (orange to white wires) as it says to and started it up and the engine light came back on and was in limp mode this time.......

i had tried a third way now switching the (pink to white ) and the (orange to yellow) a nd now the car wont start at all, and the engine light is on with the same engine codes!
(p0101 & p0103)

if someone could tell me whats wrong here... i dunno if the controller went bad on me or if the inputs and outputs are wrong? but i dont get what just happened?

so now i disconnected the controller completely and the car starts up fine
__________________

Last edited by Maximusberg; 03-21-2012 at 05:52 PM.
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 04:55 PM   #2
Executive Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Latinmaxima's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Official Member #: 1924
Last Online: 05-05-2016 04:32 PM
Location: Richmond, KY
Posts: 5,588

Reputation Level: 24
Latinmaxima is on a distinguished road

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Visit Latinmaxima's Facebook Visit Latinmaxima's PS3 Profile Visit Latinmaxima's YouTube Visit Latinmaxima's Xbox Gamercard
Default Re: safc2 issue

I think I remember someone saying one had to wires hooked to it. I could be wrong though. Hope someone can offer you better help.
__________________
2004 Nissan Maxima SE<(^_^<)Samsung Galaxy Nexus(>^_^)> Motorola Xoom
Click the image to open in full size.
Latinmaxima is offline   Send a private message to Latinmaxima Find more posts by Latinmaxima Add Latinmaxima to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 05:15 PM   #3
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
H4X1MA's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Official Member #: 265
Last Online: 10-20-2014 06:00 PM
Posts: 1,073

Reputation Level: 21
H4X1MA will become famous soon enough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 issue

Check your pinouts. Locate a wire that you know should be in position X, and see if your other pins seem to make sense. For example, if there is only 1 solid orange wire, and you know that it is in pin 25, then you have a reference point. It can get confusing when looking at the ECU wires since they are upsidedown.

You are only throwing MAF errors because your ECu is getting a bad signal due to cut wires. You MAY have your input/output backwards, which will cause big issues.
__________________
Click the image to open in full size.
H4X1MA is offline   Send a private message to H4X1MA Find more posts by H4X1MA Add H4X1MA to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 05:27 PM   Thread Starter #4
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 issue

ok well after moving and cutting wires around for and hour, i found that only set up one (y/y and w/w) will allow me to rev above 3rpms ( out of limp mode) but i cant get rid of the engine light.......

so im think i must have the same ecu as the 2003
__________________
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 05:52 PM   #5
Mile High Maxima
my6thgen.org Profile Info.
 
Apollos2's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Official Member #: 510
Last Online: 06-06-2016 08:24 PM
Posts: 1,955

Reputation Level: 34
Apollos2 has a spectacular aura aboutApollos2 has a spectacular aura aboutApollos2 has a spectacular aura about

Participation Level: 27%
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
Default Re: safc2 issue

We had those pin out links before. I actually didn't install mine, I showed up and the tech had finished it. Wish I had something good to tell you on this. I'll look around GOOGLE, if I find something I'll post it up
__________________
Cardomain = Silver stream


Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Apollos2 is offline   Send a private message to Apollos2 Find more posts by Apollos2 Add Apollos2 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 06:12 PM   #6
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
H4X1MA's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Official Member #: 265
Last Online: 10-20-2014 06:00 PM
Posts: 1,073

Reputation Level: 21
H4X1MA will become famous soon enough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 issue

If all else fails, and you manage to find the ECU paperwork, you can use a Voltometer to make sure you have the correct pins

This may be helpful: http://forums.maxima.org/all-motor/5...0-px-wide.html
__________________
Click the image to open in full size.
H4X1MA is offline   Send a private message to H4X1MA Find more posts by H4X1MA Add H4X1MA to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 06:12 PM   Thread Starter #7
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 issue

any way apollo you can take ur glove box off and take a look and see what wire s u got wired up for me?
__________________
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 06:15 PM   #8
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
H4X1MA's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Official Member #: 265
Last Online: 10-20-2014 06:00 PM
Posts: 1,073

Reputation Level: 21
H4X1MA will become famous soon enough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 issue

Max, see this thread: NEO Issues

NEO and SAFC2 are the same. the wiring for an 07 is a bit different (just the throttle wire). But there is images explaining what each pins does, and what location it is in.
__________________
Click the image to open in full size.
H4X1MA is offline   Send a private message to H4X1MA Find more posts by H4X1MA Add H4X1MA to Your Friends list Reply With Quote top
Old 02-28-2012, 07:09 PM   Thread Starter #9
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 issue

ima have my buddy look at it and see wat he thinks... my brains fried nd im out of ideas
__________________
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Old 03-21-2012, 05:52 PM   Thread Starter #10
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 Issue

alright so now i got the first issue solved.. everything wired correctly and no engine light, but on the actually safc2 the rpms are reading backwards

ex= at idle its saying im anywhere from 7400rpms-6900rpms
and at WOT= 1500rpms-1000 rpms

did anyone esle have this problem
__________________
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Old 03-21-2012, 06:06 PM   #11
my6thgen.org Profile Info.
 
EddyMaxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Official Member #: 1
Location: Bat-Brooklyn, NYC
Posts: 34,344

Reputation Level: 20
EddyMaxx is a splendid one to beholdEddyMaxx is a splendid one to beholdEddyMaxx is a splendid one to beholdEddyMaxx is a splendid one to beholdEddyMaxx is a splendid one to beholdEddyMaxx is a splendid one to beholdEddyMaxx is a splendid one to behold

Participation Level: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%


Visit EddyMaxx's Facebook Visit EddyMaxx's PS3 Profile Visit EddyMaxx's YouTube
Default Re: safc2 Issue

Originally Posted by Maximusberg View Post
alright so now i got the first issue solved.. everything wired correctly and no engine light, but on the actually safc2 the rpms are reading backwards

ex= at idle its saying im anywhere from 7400rpms-6900rpms
and at WOT= 1500rpms-1000 rpms

did anyone esle have this problem
In the SAFC2 settings do you have it set to the correct CYLINDERS.
__________________
04' Nissan Maxima - [Supercharged w/ HR Swapped Motor & Fully Built Auto Trans]
98' Nissan Maxima - [VQ35DE 6-Speed Supercharged]

6thgen 2014 Build Thread
EddyMaxx is offline   Send a private message to EddyMaxx Find more posts by EddyMaxx Add EddyMaxx to Your Friends list Reply With Quote top
Old 03-21-2012, 06:14 PM   Thread Starter #12
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 Issue

yes 6 with the arrow up.... we where messing around and set it on 16cyl just to see what would happen and we got it down to read 2800rpms at idle which was closer haha
__________________
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Old 03-25-2012, 06:47 PM   Thread Starter #13
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximusberg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 71
Last Online: 10-22-2015 10:00 PM
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 420

Reputation Level: 10
Maximusberg is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: safc2 Issue

update.... rpm singal drawn from (red/black wire pin23) on injector 1. set safc2 to 1 cyl arrow up gives accurate readings...

WIN
__________________
Maximusberg is offline   Send a private message to Maximusberg Find more posts by Maximusberg Add Maximusberg to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 07:11 AM.