Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Engine, Trans, F/I & Tuning

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 04-13-2016, 08:43 AM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Maximator's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Official Member #: 17679
Last Online: 10-07-2017 05:17 PM
Posts: 1

Reputation Level: 0
Maximator is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Please help diagnose transmission (?) problem on 2007 Maxima

I am looking for help to diagnose the problem.

Nissan Maxima 2007 started to have acceleration/stopping issue.
Car won't accelerate beyond 60 km/h, RPM can go high all the way, car keeps running, but will not accelerate beyond that. Will make whining noise.
It also makes some grinding/whining noise when brakes are applied and it's stopping.
Like a spinning wheel slowing down and grinding against something.
Noise surely does not come from brakes.
Car seems to run ok cold for the first 10 mins or so. I managed to get on the highway and pick up speed up to 100 km/h when I first noticed the symptoms.
No stored OBD codes at all.

Short video is here:

https://www.youtube.com/watch?v=V4DipBFz-CE

Any ideas?
Transmission? What there in particular?
How much to repair?

Thanks!
Maximator is offline   Send a private message to Maximator Find more posts by Maximator Add Maximator to Your Friends list Reply With Quote top
Old 04-19-2016, 01:29 AM   #2
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Goodspeed91's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Official Member #: 14195
Last Online: 03-17-2017 08:09 PM
Posts: 11

Reputation Level: 0
Goodspeed91 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: Please help diagnose transmission (?) problem on 2007 Maxima

Looks like a neglected cvt... Check fluid color and smell
Goodspeed91 is offline   Send a private message to Goodspeed91 Find more posts by Goodspeed91 Add Goodspeed91 to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 0 Guests and 1 Web Crawlers)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 07:23 AM.