Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Engine, Trans, F/I & Tuning

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 11-18-2012, 03:49 PM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
gobeavers's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Official Member #: 6351
Last Online: 11-03-2013 12:40 PM
Location: Oregon
Posts: 91

Reputation Level: 7
gobeavers is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default I just changed the oil- computer system thinks otherwise

I just got my oil changed a couple of weeks ago and it isn't due for another ~2500 miles. My screen is showing a green sign saying that I need I need to change my oil. How can I get that to go away or pop up at the right time? Or could that be referring to something else?
gobeavers is offline   Send a private message to gobeavers Find more posts by gobeavers Add gobeavers to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-18-2012, 04:07 PM   #2
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 05-18-2019 12:42 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 55
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

Did you reset it after you got the oil changed ?
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-18-2012, 06:57 PM   Thread Starter #3
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
gobeavers's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Official Member #: 6351
Last Online: 11-03-2013 12:40 PM
Location: Oregon
Posts: 91

Reputation Level: 7
gobeavers is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

oh no...I didn't know I was supposed to or how to. Maybe I should take a look in the manual lol.
gobeavers is offline   Send a private message to gobeavers Find more posts by gobeavers Add gobeavers to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-18-2012, 07:22 PM   #4
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
myounz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Official Member #: 2220
Last Online: 02-24-2016 08:55 AM
Location: South Jersey
Posts: 1,764

Reputation Level: 25
myounz will become famous soon enoughmyounz will become famous soon enough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

On the 07-08 nav, you click on trip, go to the screen with the oil and reset it or change it to a different mileage. Not sure how it is on 04-06 or the none nav units.
__________________
Click the image to open in full size.

Check Out My Build Thread
http://my6thgen.org/f13/myounz-07-maxima-16702/


Also check out my instagram @_myounz
myounz is offline   Send a private message to myounz Find more posts by myounz Add myounz to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-18-2012, 07:30 PM   Thread Starter #5
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
gobeavers's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Official Member #: 6351
Last Online: 11-03-2013 12:40 PM
Location: Oregon
Posts: 91

Reputation Level: 7
gobeavers is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

Originally Posted by myounz View Post
On the 07-08 nav, you click on trip, go to the screen with the oil and reset it or change it to a different mileage. Not sure how it is on 04-06 or the none nav units.
Well that was easy. Thanks!
Likes: (1)
Latinmaxima (11-20-2012)
gobeavers is offline   Send a private message to gobeavers Find more posts by gobeavers Add gobeavers to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-18-2012, 07:59 PM   #6
Moderator
Flipadelphia
my6thgen.org Profile Info.
 
06BlckMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Official Member #: 662
Last Online: 05-18-2019 12:42 AM
Location: IG: 06BlckMax
Posts: 6,827

Reputation Level: 55
06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough06BlckMax is a jewel in the rough

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Active Member  


/ Point Value: 5

Visit 06BlckMax's PS3 Profile
Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

Mine (I don't have navi) just hold the button till it resets
__________________
Click the image to open in full size.

------See How It Was Built------
Likes: (1)
Latinmaxima (11-20-2012)
06BlckMax is offline   Send a private message to 06BlckMax Find more posts by 06BlckMax Add 06BlckMax to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-20-2012, 05:59 AM   #7
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Safiloo1's Avatar
 
Join Date: May 2012
Official Member #: 5202
Last Online: 04-04-2016 09:35 PM
Location: P.R.
Posts: 74

Reputation Level: 8
Safiloo1 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

Originally Posted by gobeavers View Post
oh no...I didn't know I was supposed to or how to. Maybe I should take a look in the manual lol.
Like a Boss! Just kidding, hope you fix it. Did the reset button took care of it?
Safiloo1 is offline   Send a private message to Safiloo1 Find more posts by Safiloo1 Add Safiloo1 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 11-21-2012, 08:34 PM   Thread Starter #8
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
gobeavers's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Official Member #: 6351
Last Online: 11-03-2013 12:40 PM
Location: Oregon
Posts: 91

Reputation Level: 7
gobeavers is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: I just changed the oil- computer system thinks otherwise

Originally Posted by Safiloo1 View Post
Like a Boss! Just kidding, hope you fix it. Did the reset button took care of it?
Sure did!
gobeavers is offline   Send a private message to gobeavers Find more posts by gobeavers Add gobeavers to Your Friends list Reply With Quote top
Reply

Tags
maintenance, oil change, warning

Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Engine, Trans, F/I & Tuning


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 06:36 AM.