Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Engine, Trans, F/I & Tuning

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 03-17-2015, 08:48 AM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
Florkin's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Official Member #: 7134
Last Online: 04-24-2016 02:27 PM
Location: Northern Virginia (NOVA)
Posts: 96

Reputation Level: 7
Florkin is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Cranks for longer when the engine is warm

I have a 2004 SL. The car was cutting off, had the classic signs of needing cam sensors, so I replaced both sensors and the MAF. Starting the car in the morning is perfect, cranks right up. When the engine is warm however, it cranks for a little it longer (less than 20 secs) and then it'll start. I'm sure this probably isn't normal, and I would like to get it fixed before the car decides it doesn't want to start anymore
Florkin is offline   Send a private message to Florkin Find more posts by Florkin Add Florkin to Your Friends list Reply With Quote top
Old 03-17-2015, 06:26 PM   #2
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
Costee's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Official Member #: 2035
Last Online: Yesterday 02:53 PM
Location: Lagos, Nigeria
Posts: 307

Reputation Level: 10
Costee is on a distinguished road

Participation Level: 99%
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
Default Re: Cranks for longer when the engine is warm

Originally Posted by Florkin View Post
I have a 2004 SL. The car was cutting off, had the classic signs of needing cam sensors, so I replaced both sensors and the MAF. Starting the car in the morning is perfect, cranks right up. When the engine is warm however, it cranks for a little it longer (less than 20 secs) and then it'll start. I'm sure this probably isn't normal, and I would like to get it fixed before the car decides it doesn't want to start anymore
One more thing: replace the crankshaft sensor.
Costee is online now   Send a private message to Costee Find more posts by Costee Add Costee to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 04:54 PM.