Register My Garage Arcade V.I.P Members List Calendar Mark Forums Read
Go Back   my6thgen.org - Maxima Forum > my6thgen.org - Very Useful Information > Ask Your Technical & General Questions > Engine, Trans, F/I & Tuning

Reply
ExclamationThis thread is more than 150+ days old. If you still feel it is necessary to bump this thread, you have the permission to do so. Please click the checkbox below and post your reply.
 
Thread Tools
Old 08-20-2012, 04:53 PM   Thread Starter #1
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default 04 Maxima No Power At WOT

My maxima has no power 3500 rpm up mostly at wide open throttle. No skip or codes or anything just no power. Any help would be appreciated
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 05:14 PM   #2
Official Sweet Action 6.5gen
my6thgen.org Profile Info.
 
Nismo4Life07's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Official Member #: 117
Last Online: 05-19-2016 03:25 PM
Location: Dallas, TX
Posts: 11,156

Reputation Level: 66
Nismo4Life07 is a jewel in the roughNismo4Life07 is a jewel in the roughNismo4Life07 is a jewel in the roughNismo4Life07 is a jewel in the rough

Participation Level: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%

My Awards:
Official Ride  


/ Point Value: 10

Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Honorable Ride  


/ Point Value: 5

Active Member  


/ Point Value: 5

Honorable Ride  


/ Point Value: 5

Visit Nismo4Life07's Facebook Visit Nismo4Life07's PS3 Profile Visit Nismo4Life07's YouTube
Default re: 04 Maxima No Power At WOT

do you have normal power everywhere else? and just nothing when you WOT?
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Nismo4Life07 is offline   Send a private message to Nismo4Life07 Find more posts by Nismo4Life07 Add Nismo4Life07 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 06:50 PM   Thread Starter #3
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default re: 04 Maxima No Power At WOT

Originally Posted by Nismo4Life07 View Post
do you have normal power everywhere else? and just nothing when you WOT?
It is really anything over half throttle, if I ease into it it is ok but the more throttle I apply it just doesn't pick up very well. When I first start it up and go it has power for about a half of a mile then back to nothing.
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 07:02 PM   #4
Senior Moderator
The Capital's 6th Gen
my6thgen.org Profile Info.
 
officerfrasher's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Official Member #: 1765
Last Online: 06-01-2018 10:32 AM
Location: Frankfort, KY 40601
Posts: 13,375

Reputation Level: 58
officerfrasher has a spectacular aura aboutofficerfrasher has a spectacular aura aboutofficerfrasher has a spectacular aura about

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

My Awards:
Member of the Month (M.O.T.M)  


/ Point Value: 10

Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Official Ride  


/ Point Value: 10

Spotlight Ride Of The Month  


/ Point Value: 5

Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Originally Posted by 300chopper View Post
It is really anything over half throttle, if I ease into it it is ok but the more throttle I apply it just doesn't pick up very well. When I first start it up and go it has power for about a half of a mile then back to nothing.
Any recent mods?
officerfrasher is offline   Send a private message to officerfrasher Find more posts by officerfrasher Add officerfrasher to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 08:30 PM   Thread Starter #5
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

none, stock
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 08:31 PM   #6
Moderator
Burnt Orange
my6thgen.org Profile Info.
 
BurntOrangeAppeal's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Official Member #: 2887
Last Online: 12-04-2014 04:56 PM
Location: Under the Bridge
Posts: 2,816

Reputation Level: 34
BurntOrangeAppeal has a spectacular aura aboutBurntOrangeAppeal has a spectacular aura aboutBurntOrangeAppeal has a spectacular aura about

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Originally Posted by 300chopper View Post
It is really anything over half throttle, if I ease into it it is ok but the more throttle I apply it just doesn't pick up very well. When I first start it up and go it has power for about a half of a mile then back to nothing.
Two things that come to mind would be fuel pressure & volume. Plugged cats as well. Both usually don't trigger codes but affect performance.
__________________
'04 SE 6MT, Elite.
'01 SE Anniversary.
'97 GXE.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
-=My Build Tread=-
BurntOrangeAppeal is offline   Send a private message to BurntOrangeAppeal Find more posts by BurntOrangeAppeal Add BurntOrangeAppeal to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 08:40 PM   Thread Starter #7
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Originally Posted by BurntOrangeAppeal View Post
Two things that come to mind would be fuel pressure & volume. Plugged cats as well. Both usually don't trigger codes but affect performance.
Fuel pump, filter or what? I was getting a po430 code but I gutted the precat and used an antifouler setup, this didn't help at all.
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 09:10 PM   #8
Moderator
Burnt Orange
my6thgen.org Profile Info.
 
BurntOrangeAppeal's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Official Member #: 2887
Last Online: 12-04-2014 04:56 PM
Location: Under the Bridge
Posts: 2,816

Reputation Level: 34
BurntOrangeAppeal has a spectacular aura aboutBurntOrangeAppeal has a spectacular aura aboutBurntOrangeAppeal has a spectacular aura about

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Which cat? Did you only gut 1 bank?
__________________
'04 SE 6MT, Elite.
'01 SE Anniversary.
'97 GXE.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
-=My Build Tread=-
BurntOrangeAppeal is offline   Send a private message to BurntOrangeAppeal Find more posts by BurntOrangeAppeal Add BurntOrangeAppeal to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 09:29 PM   Thread Starter #9
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Yes, bank 2 closest to the front.
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 10:14 PM   #10
Moderator
Burnt Orange
my6thgen.org Profile Info.
 
BurntOrangeAppeal's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Official Member #: 2887
Last Online: 12-04-2014 04:56 PM
Location: Under the Bridge
Posts: 2,816

Reputation Level: 34
BurntOrangeAppeal has a spectacular aura aboutBurntOrangeAppeal has a spectacular aura aboutBurntOrangeAppeal has a spectacular aura about

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Did you inspect the rear cat's condition? Also depending on how well you gutted, there might have been loose reminders of catalytic material that now plugged the 3rd non monitored cat below. I would inspect that
__________________
'04 SE 6MT, Elite.
'01 SE Anniversary.
'97 GXE.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
-=My Build Tread=-
Likes: (1)
allblackmax607 (03-07-2013)
BurntOrangeAppeal is offline   Send a private message to BurntOrangeAppeal Find more posts by BurntOrangeAppeal Add BurntOrangeAppeal to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-20-2012, 10:23 PM   Thread Starter #11
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

I completely gutted the front one as it was where the inefficiency code came from, there were no loose pieces or anything from it. The problem has existed since I bought the car so I don't believe the converter to be the issue. Maybe the MAF or knock sensor idk.
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-21-2012, 06:20 PM   #12
Official Member
my6thgen.org Profile Info.
 
taz394's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Official Member #: 541
Last Online: 11-20-2013 01:42 PM
Location: Houston,Texas
Posts: 189

Reputation Level: 16
taz394 will become famous soon enough

Participation Level: 29%
Activity: 29% Activity: 29% Activity: 29%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

sounds like a clog to me

y pipe off and inspect that cat and might wanna check the rear one too

it's mostly the rear one that takes a beating

mine was destroyed lol
Likes: (1)
BurntOrangeAppeal (08-21-2012)
taz394 is offline   Send a private message to taz394 Find more posts by taz394 Add taz394 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-21-2012, 08:57 PM   Thread Starter #13
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
300chopper's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Official Member #: 4706
Last Online: 08-21-2012 08:57 PM
Posts: 12

Reputation Level: 0
300chopper is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Originally Posted by taz394 View Post
sounds like a clog to me

y pipe off and inspect that cat and might wanna check the rear one too

it's mostly the rear one that takes a beating

mine was destroyed lol
will look into it, thanks everyone for the help.
300chopper is offline   Send a private message to 300chopper Find more posts by 300chopper Add 300chopper to Your Friends list Reply With Quote top
Old 08-22-2012, 09:16 PM   #14
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
maxima31's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Official Member #: 3181
Last Online: 02-09-2016 02:30 PM
Posts: 59

Reputation Level: 9
maxima31 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

I know I am a little late posting however, I had my 87 formula firebird do this, I started losing power at higher rpms and it steadly got worse till it just shut off when I would press the gas down more then half way. I adjusted the carb, changed fuel filters, clean my k an n which wasnt really dirty, turned out the cat was clogged..moral of the story..check that third cat on the y-pipe first...
maxima31 is offline   Send a private message to maxima31 Find more posts by maxima31 Add maxima31 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 10-29-2012, 11:58 PM   #15
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
nissguy82's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Official Member #: 6453
Last Online: 12-09-2013 02:28 AM
Posts: 13

Reputation Level: 0
nissguy82 is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

Check fuel pressure. If thats fine, then check the mass air flow meter.
nissguy82 is offline   Send a private message to nissguy82 Find more posts by nissguy82 Add nissguy82 to Your Friends list Reply With Quote top
Old 03-06-2013, 06:32 AM   #16
Newbie
my6thgen.org Profile Info.
 
DANNYVA's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Official Member #: 4431
Last Online: 02-23-2014 12:05 AM
Location: Richmond Va
Posts: 13

Reputation Level: 0
DANNYVA is an unknown quantity at this point

Participation Level: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Re: 04 Maxima No Power At WOT

I had this problem, check your power valve actuator. Your welcome
DANNYVA is offline   Send a private message to DANNYVA Find more posts by DANNYVA Add DANNYVA to Your Friends list Reply With Quote top
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 Members And 1 Guests)
 
Thread Tools


All times are GMT -4. The time now is 06:45 AM.