Thread: Technical Problem: Cooling Fans Not Working Properly
View Single Post
Old 08-04-2011, 10:25 PM   #8
NiZMo1o1
Premier Member
my6thgen.org Profile Info.
 
NiZMo1o1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Official Member #: 211
Last Online: 10-20-2016 11:20 AM
Location: Wade County ! down in Sunny Florida
Posts: 5,222

Reputation Level: 42
NiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura aboutNiZMo1o1 has a spectacular aura about

Participation Level: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%

My Awards:
Supporting Family Member  


/ Point Value: 10

Member of the Month (M.O.T.M)  


/ Point Value: 10

Default Re: Cooling Fans Not Working Properly

Originally Posted by maxima 07 View Post
Thanks. I believe the left fan is dead because when I run the a/c, I still dont see it kick on. The right one stays on when the temp gets up. Thanks for the help. Really appreciate it.
Ok then the RELAYs for the A/C FAN may have gone wrong.

Here two things you can do.

Located the FUSE box that has the RELAYs, there should be (IIRC ) a AC FAN relay, switch the blue relay with another one, start the car and turn the A/C on and see if the fan turns on.


Another way, turn the CAR OFF , spin the LEFT fan with your hand, see if the FAN is jammed up or if theres any noise ( which could be a bad bearing or fan motor )
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
R.I.P. Kevin007www.EmeraldPerformance.com
NiZMo1o1 is offline   Send a private message to NiZMo1o1 Find more posts by NiZMo1o1 Add NiZMo1o1 to Your Friends list Reply With Quote top